درود به عزيزان گلها يك مطلب يك جايي خواندنم دلم نيامد برايتان نفرستم ـ اردتمند حسين آذرافزا
آلبوم موسیقی "شوق نامه" و اندر حکایت شیخ و ماست ترش!!!
فرهنگوهنر- آلبوم موسيقي «شوقنامه» با صداي «همايون شجريان» و همراهي گروه «عبدالقادر مراغي» و «محمدرضا درويشي» در تالار «شهناز» خانه هنرمندان ايران رونمايي شد.
اين مراسم که با نمايش بخشهايي از فيلم مستند پروژه «شوق نامه» آغاز شد، كه قسمتهايي از اين مستند به سخنان استاد محمدرضا شجريان درباره ويژگي آلبوم «شوق نامه» اختصاص داشت. استاد آواز ايران در بخشي از اين فيلم مستند بيان كرد: از دو سال قبل همايون خيلي مختصر راجع به «شوق نامه» با من صحبت كرده بود و ميدانستم كه در حال تمرين براي اين آلبوم است، اما وقتي او راجع به قطعات با من صحبت كرد فهميدم قطعات به گونهاي هستند كه جايي براي نفس كشيدن خواننده وجود ندارد. با خود گفتم «چرا عبدالقادر مراغي» اين چنين كرده و از صداي خواننده بعنوان ساز استفاده كرده است؟ استاد شجريان ادامه داد: به همايون گفتم در اينباره با محمدرضا درويشي صحبت كن. ديگر خبري نداشتم تا اينكه يك روز همايون از من خواست قطعات را گوش كنم و كار ميكس آنها را بر عهده بگيرم.
او با بيان اينكه پس از شش ساعت دو قطعه آلبوم را ميكس كرده، افزود: در هنگام ميكس متوجه شدم «شوقنامه» ويژگيهايي دارد كه تا به حال در هيچ اثر موسيقي به آن برنخوردم، بنابراين تصميم گرفتم ميكس اثر را تا آخر، خود بر عهده گيرم. وي تصريح كرد: براي توصيف اين آلبوم نميتوانم مثالي بياورم. در اين موسيقي نشانيهايي وجود دارد كه 600سال از آنها دور بوديم. به هر حال اين موسيقي براي مخاطب خاص است و اثري است از «عبدالقادر مراغهاي» كه با فرم و نت بازي ميكند.
استاد آواز ايران با بيان اينكه «شوقنامه» مرا شگفتزده كرد و به درون خود كشيد، درباره فرزندش گفت: كاري كه همايون، اين فرزند خلف آواز انجام داده باعث شده بعنوان پدرش در برابر هنر او انگشت به دهان بمانم. همايون نشان داد استعداد استثنايي در آواز دارد. او ريتم را بسيار دقيق درك كرده و سالهاست نميبينم هيچ خوانندهاي اينگونه بخواند.استاد شجريان ضمن ابراز خرسندي از انتشار اين آلبوم متذكر شده: شايد بعضي كارشناسان كه پايبند رديف كنوني هستند نسبت به اين اثر واكنش نشان دهند؛ چراكه در تخصص آنها نيست. همچنين شايد بعضي فكر كنند اين آلبوم داراي موسيقي تركي استامبولي است، ولي بعدها ميفهمند اين همان موسيقي ايراني است و تنها در فرم تفاوت دارد. استاد شجريان در پايان سخنانش ويژگي ديگر اين آلبوم را نه غمناك و نه شاد بودن آن برشمرد و افزود: «شوق نامه» مخاطب را در يك حال و هوا نگه ميدارد و شايد خاطرهاي ارزشمند را براي او تداعي كند.
به نوشته ايسنا؛ در ابتداي اين مراسم نيز «صادق رضايي»، مدير عامل كانون پرورش فكري كودك و نوجوان و سرمايهگذار «شوق نامه»، در سخناني از تمام دستاندركاران اين آلبوم قدرداني كرد و هدف از انتشار آلبوم «شوق نامه» خلق آثار ماندگار و فاخر دانست و در پايان نيز استاد محمدرضا شجريان، همايون شجريان، محمدرضا درويشي و صادق رضايي به سن فراخوانده شدند تا از گروه يازده نفره «عبدالقادر مراغي» كه بعنوان نوازنده با گروه همكاري كردند تقدير كنند.
منبع وبسایت روز نامه ابتکار
و اما اندر حکایت شیخ و ماست ترش!!!
خوب به نوشته های درشت شده و قرمز شده توجه کنید!!!
حال بنده سوالم از استاد شجریان این است :
1- معیار شما برای تشخصی اینکه 600 سال از این نوع موسیقی دور بوده ایم چیست و اصلا خصوصیات این موسیقی و و جه تمایزهای آن چه هست که از آنها دور بوده ایم؟؟؟
2- آیا بهتر نبود همایون را فرزند خلف خود بنامید نه فرزند خلف آواز؟؟؟!!! نکند هنوز مست و خمار تعریف و تمجیدهای دیگران هستید که شما را یگانه خسرو آواز و اول و آخر آواز میدانند؟؟؟ استاد حکایت ملانصرالدین و آش نذری را که شنیده اید؟؟؟!!!
3- سالهاست نمیبینید خواننده ای اینگونه بخواند؟؟؟ یعنی قبلا دیده بودید؟؟؟ پس با این اوصاف ضمن رد ادعای اول شما که فرمودین 600 سال ازین نوع موسیقی دور بوده ایم!!! باید عرض کرد که چرا دیگران که آنگونه بودند کنار زده شدند؟؟؟ چرا شما پس از عنبر افشانی فرزند دلبندتان فهمیدید سالها ندیدید کسی اینگونه بخواند!!! از همه اینها که بگذریم به یاد داشته باشید که نه شما تنها پدر دنیا هستید نه پسرهای دیگر بی پدر و مادر!!!
4- استاد گرامی سخن از زبان ما گفتید!! میشود بفرمایید پس ایراد گرفتن و نقد کار چه کسی است؟؟؟ حتما شما و محمدرضا درویشی و محمدرضا لطفی!! شما سالهای سال در همه موارد موسیقی نظر دادید و همیشه هم اینطور وانمود کردید که حرف شما قاطعانه ترین و مستند ترین است اما هیچگاه تاب و تحمل انتقاد به کارهای خودتان و اطرافیانتان را نداشته اید استاد سر خود را از برف بیرون بیاورید مردم ما از جای دیگر بازی میخورند شما بازی گردان نیستید خیالتان راحت!!!
5- بعدها میفهمند این ایرانی است؟؟؟!!! این تکه هم تکه جالبی بود! استاد امیدوارم یادتان باشد که در کلاس به مرحوم بسطامی گفتید این تحریر من در آوردی است و چه و چه!!! شما و هم مسلکانتان که میگفتید فقط موسیقی شما خوب و درست است و بقیه بزمی هستند و ربطی به موسیقی سنتی و اصیل ندارند. استاد طبق فرمایش شما پس ما در دهه90 به این نتیجه می رسیم که موسیقی مرحومان روحپرور،جبلی،آغاسی و ... همه موسیقی ایرانی هستند و فقط در فرم فرق دارند و کسانی که گفته اند ان سبک موسیقی عربی بوده تخصص نداشته اند و متعصب بوده اند. باز هم البته باید در نظر داشت که قضیه بزمی خوانان و کافه نوازها و غره و ذالک هم با این فرمول بدیع شما حل خواهد شد!!!
استاد در پایان باید عرض کنم که هروقت در کوچهو خیابان و از باندها و سیستمهای آنچنانی اوتوموبیل ها و از صدا و سیما و ... موسیقی ایرانی شنیدید بدانید شاهکار نه بلکه به وظیفه خود خوب عمل کرده اید وگرنه گذاشتن هندوانه زیر بغل همدیگر هنر چشمگیر و دندانگیری نیست!!!