گلچين از بهترين گروه‌ها و سايت‌هاي اينترنتي. همه چيز از همه جا

Sunday, October 31, 2010

استاد روح الله خالقی

درود بر دوستان 

فایل رادیویی در مورد سرود ای ایران به یاد سازنده سرود استاد روح الله خالقی


سعیدپور


  















زندگی نامه :: روح الله خالقی


پيش در آمد

علينقی وزيری در مدرسه موسيقی خود که در سال ۱۳۰۲ خورشيدی بنياد نهاده بود، می کوشيد تا به استقبال و انديشه های نوگرايانه به هنرجويان مکتبی را به وجود آورد که پس از او گردونه نو آوری از چرخش بازنماند.

نوآوری از آنجا که خلاف عادت و سنت عمل می کند برای به راه افتادن و از جريان باز نماندن، به نيرويی بزرگ تر از نيروی يک فرد نياز دارد. يک نفر"متبکر" می شود ولی پيروان او هستند که به ابتکارات استمرار می بخشند.

هرچه تعداد پيروان بيشتر باشد نو آوری زودتر به يک جريان اجتماعی – فرهنگی تبديل می شود و آسانتر پذيرش جامعه را به دست می آورد.

بهترين نمونه برای پذيرش نو آوری از سوی جامعه شايد مورد شعرنو در ايران باشد. نيما، طلايه دار نوآوری بود. ولی اگر پيروانی گاه پرشور تر از خود او نمی بودند و نوآوری های او را دستور العمل خود قرار نمی دادند شعر نو نيمايی به اين سادگی ها از سوی جامعه پذيرفته نمی شد.

علينقی وزيری نيز که از قضا ابتکارات خود را در موسيقی کما بيش همزمان با نيما آغاز کرده بود، پيروانی ثابت قدم پيدا کرد که توانستند پس از خروج او از صحنه گردونه نوآوری را بگردانند.

البته تعداد پيروان او در مقايسه با شمار جانبداران نيما اندک بود و همين امر بار مسئوليتی را که آنها به دوش می گرفتند سنگين تر می ساخت.

در ميان رهروان ثابت قدم راه وزيری، يکی از شاگردان و همکاران بعدی – او گردنی فرازتر دارد: روح الله خالقی که شيفتگی اش در برابر وزيری رابطه آن دو را تا مرحله مريد و مرادی پيش برده است.

خالقی با صداقت تمام هر جا که دستش رسيده، در فراگير ساختن آموزه های وزيری کوشيده است.

زندگی و کار

روح الله خالقی در سال ۱۲۸۵ خورشيدی در کرمان زاده شده، دوره کودکی را در حال و هوای انقلابی مشروطيت گذراند و بعد که به سبب انتقال پدر به تهران آمد، در مدرسه آمريکايی ها مشغول به تحصيل شد. پدرش که خود دستی در موسيقی داشته غالبا نوازندگان سنتی را به خانه خود دعوت می کرد و گوش روح الله با نواخته های سنتی آشنا می شده است.

از سوی ديگر در مدرسه آمريکايی ها به گفته خود او خانم "جردن" هر روز پيش از آغاز درس، ارگ می نواخته و دانش آموزان همپای آن سرود و ترانه می خوانده اند. روح الله از اين راه با نوعی از موسيقی بين المللی نيز انس گرفت.

باز به گفته خود او، در ده سالگی صدای سحرآميز ويولونی که از خانه همسايه به گوش می رسيده او را مجذوب موسيقی ساخت. روح الله بعدها دريافت که آن همسايه يکی از بزرگ ترين موسيقی دانان سنتی، يعنی "رکن الدين خان مختاری" بوده است.

پس از آن ۱۵ ساله بود که "درويش خان" را ديده و يکسال بعد يعنی در سال ۱۳۰۱ برای نخستين بار در گراند هتل تهران با عارف قزوينی و موسيقی برانگيزاننده او آشنا شد و سرانجام در اوائل زمستان سال ۱۳۰۲ با ديدن نخستين آگهی گشايش مدرسه موسيقی وزيری با اشتياق، بلادرنگ و بدون اجازه پدر در آن نام نويسی کرد.

روح الله مخالفت های پدر را نيز از راه های مختلف فرونشانيده و با آن که تحصيل عمومی خود را در دارالفنون که تمام شده، به سراغ دانشسرای عالی رفت ولی دل و جانش همچنان در بند موسيقی ماند. پس از به پايان بردن دانشسرا نيز به فکر افتاد که ارکستر کوچکی برای کار در کافه بلديه بنياد کند تا هم با موسيقی نزديک بنمايد و هم به قول خودش "تامين معاشی" شده باشد.

روح الله خالقی در دوره رياست علينقی وزيری در هنرستان عالی موسيقی يار و همکار نزديک او بود و بار دوم حتی به معاونت هنرستان برگزيده شد.

ولی دلگيری هايی که از سازمان های دولتی داشت او را برانگيخت که به ياری دوستان دوره تحصيل، انجمنی به نام موسيقی ملی بوجود آورد. اين انجمن که بزودی برای خود کلاس های درس، ارکستر بزرگ و يک باشگاه بنياد کرد، نتوانست بيش از پنج سال دوام بياورد.

تنگناهای مالی و گرفتاری های اداری، سبب شد که از استقلال خود چشم بپوشد و در سال ۱۳۲۸ وابسته به اداره هنرهای زيبای کشور شود که بعدها خود به وزارت فرهنگ و هنر تبديل شد.

به اين ترتيب "انجمن موسيقی ملی" در شکل و شمايلی گسترش يافته، نام "هنرستان عالی موسيقی ملی" را بر خود نهاد، هنرستانی که روح الله خالقی ۱۰ سال تمام سرپرستی آن را عهده دار بود.

خالقی همزمان با کار در هنرستان عالی موسيقی ملی، چهار پنج ماهی را به عنوان سرپرست موسيقی راديو ايران با آن سازمان همکاری داشت. به گفته خودش فکر می کرد می تواند سر و سامانی به در هم ريختگی های برنامه های موسيقی ببخشد.

ولی چون به هيچ يک از پيشنهادهای او عمل نشد، او از راديو نيز کناره گرفت. به طور کلی سرخوردگی های ناشی از برخورد با موانع، خالقی را که روحيه ای حساس و آسيب پذير داشت به کناره جويی از کار های اداری وا داشت. ولی رابطه درونی او با موسيقی چيزی نبود که گسسته شود. آفرينش موسيقی نوآورانه تنظيم های تازه از موسيقی دوره مشروطيت، رهبری ارکستر برنامه گلهای راديو ايران و نيز تاليف کتاب هايی چند درباره تئوری و تاريخ موسيقی ايران نشان دهنده اين پيوند ناگسستنی بود.

آهنگسازی

روح الله خالقی در قلمرو آهنگسازی، همان شيوه ای را دنبال کرد که در مکتب وزيری آموخته بود. از يک سو برای ريتم و وزن اهميت ويژه ای قائل بود و از سوی ديگر معتقد بود که موسيقی ايران نيز بايد به راه چند صدايی شدن برود تا از ملالی و يکنواختی در امان بماند و تاثير و جاذبه بيشتری پيدا کند.

البته او نيز چون وزيری برای اين کار در جستجوی راه و روشی بود که با ويژگی های موسيقی ملی سازگار باشد.

به نظر خالقی پيوند تاريخی و اغراق آميز شعر و موسيقی، در جامعه ای که به شعر عشق می ورزد، نمی گذارد موسيقی خالص پرورش پيدا کند. به همبن جهت می کوشيد تا به موسيقی خالص نيز فرصت عرض اندام بدهد. برنامه ای را در راديو تهيه و پخش می کرد با عنوان موسيقی بی کلام. علاوه بر آن خود مانند وزيری به آفرينش آهنگ هايی می پرداخت که از قيمومت شعر رها باشد.

در اين گونه آثار او آسوده تر می توانست روش های نوآورانه خود را در زمينه چند صدايی شدن موسيقی تجربه کند.

در ميان آفريده های خالقی "رنگارنگ" ها جای ويژه ای دارد. قطعاتی است در پيوند نزديک و محتوايی با مايه های موسيقی سنتی و لی در عين حال بهره مند از ساز آرايی های رنگين و جذاب علينقی وزيری، رنگارنگ های خالقی را دلچسب و از نظر ترکيب و هماهنگی، فوق العاده لطيف و زيبا ارزيابی کرده است.

روح الله خالقی آفريده های دل انگيز ديگری نيز دارد. پيش از همه بايد از سرود ای ايران ياد کرد که همراه با متن برانگيزاننده"حسين گل گلاب" در سال های اخير عملا به سرود ملی مردم ايران تبديل شده است.

از اين سرود جاودانه که بگذريم بايد از ترانه هايی جون "بوی جوی موليان" (بر روی شعری از رودکی)، لاله آتشين، می ناب، جام جم و حالا چرا؟ بگوييم که هنوز پس از سالها که از آفريدن آنها می گذرد، بهترين نمونه های تصنيف سازی و تلفيق درست شعر و موسيقی به شمار می رود.

از روح الله خالقی همانگونه که اشاره کرديم چند کتاب ارزنده نيز بر جای مانده است. "نظری به موسيقی" در دو جلد، سرگذشت موسيقی ايران، در سه جلد و قواعد هارمونی که برگردانی از منابع اروپايی است.

علاوه بر اين مقالات بيشماری از او در مجلات چنگ، موزيک ايران، موسيقی، راديو ايران و پيام نوين انتشار يافته که همه در توضيح و تشريح ويژگی های موسيقی ملی گذشته و حال و راه و روش آينده آن است.

خالقی، در بيست و يکم آبان ماه سال ۱۳۴۴ پس از چند عمل جراحی ناموفق در شهر سالزبورگ در اتريش چشم از جهان فرو بست.
 
محمود خوشنام         
پژوهشگر موسيقی ايرانی

قلم صنع


قلم صنع


بس كه تنم را غم فراق تو فرسود

جان به شب وصل هم ز درد نياسود


ناله ي صاحبدلان سوخته خرمن

پيش تو اي سنگدل دگر ندهد سود


كاسته شد قدر جلوه ي مه و خورشيد

تا قلم صنع بر جمال تو افزود


حسن تو زد خنده بر ملاحت يوسف

ني زلبت طعنه زد به نغمه ي داوود


ناز تورا رونق از نياز من آيد

تار نماند به جا اگر برود پود


ساقي سيمين تنم به بزم چو برخاست

از كف مستان فتاد جام زراندود


زاهد بيهوده گو خموش كه مطرب

برده دلم را ز جا به زمزمه ي عود


از دل سوزان من چرا نرود آه

نيست عجب آتشي كزو برود دود


دل كه شود از خيال چشم تو بيمار

نيز نيابد جدا ز چشم تو بهبود


عشق بياور چه فرق عاشق و معشوق

ترك دويي كن يكي ست عابد و معبود


نيست صبا حايلي ميان تو و دوست

خويش بسوزان كه پرده بودن ما بود

 

www.ghazalfam.blogfa.com

علیرضا صبای تبریزی

 


کورس سرهنگ زاده

 درود بر دوستان
     تصنیف تو را کم دارم  از کورس سرهنگ زاده پیشکش به سروران

سعیدپور


 










كورس سرهنگ‏زاده،خواننده با ارزش و با احساسى كه با صداى سوزناک و زیباى خود محفل خسته‏دلان و عارفان و شیفتگان موسیقى را سالیانى چند گرمى مى‏بخشید،به سال 1316 در پاریز واقع در سیرجان متولد شد.اما والدین او بمی اند و او را نیز باید اصالتا اهل خطه هنرپرور بم دانست.تحصیلات ابتدایى خود را در سیرجان و بم به پایان برده و براى ادامه تحصیل به كرمان آمد.ششم ادبى دوره دبیرستان را درکرمان شروع کرد و زمانى كه به تهران رفت،در تهران به اتمام رسانید.در تهران،وارد كار مطبوعات شد و سردبیرى كیهان كودكان به وى محول شد،پس از هشت سال،وارد كار دولتى شد و در اداره آمار عمومى مشغول انجام وظیفه گردید و آخرین پست وى،مدیر كل تداركات سازمان نقشه‏بردارى كشور بود.
 
كورس سرهنگ‏زاده بنا به تشویق همكاران مطبوعاتى خود به رادیو رفت و اولین آهنگى را كه اجرا كرد، آهنگى بود به نام «غریبى» یا «شروه» كه یك نوع دشتستانى بوده و در بسیارى از گوشه و كنار كشور معمول مى‏باشد. این آهنگ را كه مایه‏اى محلى كرمانى دارد 6 ساله بود كه یكبار در شهر كرمان و پس از آن در روى سن دانشكده كشاورزى كرج اجرا كرد. به هر حال پس از خواندن و اجراى این آهنگ بود كه مدیران وقت رادیو از وى خواستند كه همكارى خود را با این دستگاه ادامه دهد و چون سبك و سیاق خوانندگى وى بسیار شبیه به زنده یاد داریوش رفیعى بود، معتقد بودند كه نباید اجازه داد كه این سبك از بین برود. از این به بعد همكارى وى با هنرمندانى مثل: عبداللَّه جهان‏پناه، نصراللَّه زرین‏پنجه، حیدر اسماعیلى و عباس خوشدل آغاز شد.وى ضمن اجراى خوانندگى، ردیف‏ها و گوشه‏های آوازی را نزد عبداللَّه‏خان جهان‏پناه و نصراللَّه‏خان زرین‏پنجه فراگرفت.
 
كورس سرهنگ‏زاده از سال 1338 با حبیب‏اللَّه بدیعى آهنگساز و سلیست  ارزشمند رادیو آشنا شده و افتخار همكارى با این هنرمند را پیدا نمود.این همکاری مدت سیزده سال ادامه داشت و اولین آهنگى را كه بدیعى براى وى ساخت آهنگ «شب‏گرد» بود كه سخت مورد توجه واقع شد.
 
 
 
از دیگر آثار او تهیه و تنظیم چند آهنگ محلى و سپس شركت در چند برنامه «گل‏هاى صحرائى» و آهنگ دیگرى به نام «افسانه زندگى» بود كه اكثر این آهنگ‏ها را حبیب‏اللَّه بدیعى ساخته و تنظیم کرده است.او همچنین با آهنگسازان دیگری از جمله مجید وفادار و مجید لشکری نیز همکاری داشته است.از دیگر آهنگ‏هاى موفق وى: «دل اى دل» بود كه در نمایشنامه پرطرفدار ساخته بیژن مفید اجرا شد.«نه دیگه این دل واسه ما دل نمى‏شه» نیز یکی دیگر از تصنیفهای معروف کورس است.كورس سرهنگ‏زاده آرزو دارد كه این آهنگ‏ها،بازسازى شده و با اركستر بزرگ اجرا شود.چون معتقد است كه این تصنیفها از آثار خوب و با ارزش موسیقى سنتى ایران مى‏باشد. وى خواننده‏اى است با فرهنگ و دانش و در كار خوانندگى بسیار وسواسى است.به طوری که هر آهنگى را نمى‏پسندد و سبك و سیاق خوانندگى خود را ردیف منوچهر همایون‏پور و داریوش رفیعى مى‏داند. به شعر و ترانه ‏سرایانى مثل: بیژن ترقى،معینى كرمانشاهى،عماد خراسانى و... عشق مى‏ورزد و به خطاطى و نقاشى سخت علاقمند است و خود یكى از بزرگان این هنر والا به شمار میرود.  
کورس سرهنگ زاده هم اکنون در اوج سکوت و گوشه نشینی در کرج روزگار میگذراند.
در پایان برای ایشان آرزوی سلامت و سعادت و توفیق روز افزون دارم.
 

ترانه بسیار زیبای "زورق شکسته"با صدای خاطره انگیز بانو شهین

 
 

بانو شهین-سال 1338- چالوس

«ترانه بسیار  زیبای  "زورق شکسته"با صدای  خاطره انگیز بانو شهین»(Mp3)

ترانه سرا: کریم فکور

آهنگساز: ؟

 

  مهین تاج مغول گیسر  در تهران  به دنیا آمد، پدر و مادرش  سالها پیش از تولد  او  از پاکستان  به تهران مهاجرت  کرده بودند،  ،  وی  در  زمانیکه  تازه  رادیو  به  میدان  ارگ  منتقل  شده بود   در رادیو تست  خوانندگی  داد  و   قبول  شد  و  با همکاری  با  ارکستر  برادران  لشکری و مدتی  هم   با عباس  شاپوری به دلیل  داشتن  صدای  خوبی که داشت، در مدت کوتاهی  جز معروفترین  خوانندگان رادیو شد ، وی همچینی  قبل از خوانندگی    تجربه  بازی  کردن  در فیلمهای  فارسی  را در  چند  نقش  کوتاه  در فیلمهای گناهكار (۱۳۳۲) وبازگشت (۱۳۳۲) را داشت  و  بعد از آن  هم با بازی کردن  در فیلمهای  فارسی  شهرتی  دو چندان پیدا کرد  و در بسیاری از فیلمهای   که در  طول  سالهای 1335 تا 1345  بازی  کرده  ، نقش  اول  زن را بر عهده  داشته است، وی در بیش از 70 فیلم  فارسی  به ایفای  نقش پرداخته است.  که  آخرین آن  مربوط  به سال 1355 می باشد.وی  در  اویل  دهه 40    در طی  یک جراحی پلاستیک و عمل بینی  چهر هاش  تغییر قابل توجهی نسبت  به قبل  کرد.

وی    با ترانه سرایان و  آهنگسازان  بسیاری همچون  کریم فکور،عبداله جهان پناه، جواد لشکری، بهرام حسن زاده، جعفر پور هاشمی،پرویز یاحقی، پرویز خطیبی، ناصر زر آبادی،مهدی خالدی و....همکاری داشته است و بیش از 300 ترانه  خوانده است  که اکثر  آنها در رادیو  با ارکستر های  مختلف  بوده اند  و ی  در دهه 50 فعالیتش نسبت  به قبل  کمتر  شد و  بیشتر  در  برنامه  شما و رادیو  حضورداشته است.

شهین

«ترانه  زیبای "باده عشقت"با صدای بانو شهین»(Mp3)

ترانه سار:کمال اجتماعی

آهنگساز: بهرام حسن زاده

اجرا شده در فیلم نردیان ترقی سال 1336

از شهین  حدود  30 ترانه  در آرشیو ایران  الد  موجود  است  که البته  با توجه  به   25 سال  فعالیت  هنری  ایشان  ناچیز  است.در زیر  نام  تعدادی  از صفحه های  45 دور  وسنگی  ایشان  آمده که ما نداریم،  لطفا  اگر اطلاعاتی در این مورد دارید  با ما تماس بگیرید:

شهين
آبگوشت
خوشه چيني
دختر صاحبخانه
عروس شيراز
صفحه سنگي
ممه كروك
مموش
انشاالله
عهدشكن

 بانوشهین(بزرگ داشت  بهروز وثوقی -تورنتو 2007)

 بانوشهین(بزرگ داشت  بهروز وثوقی -تورنتو 2007)


وی  چندی  پیش  به مناسبت  بزرگداشتی  که  در تورنتو کانادا  برای  بهروز  وثوقی  برپا شده بود(22 آوریل 2007)،  جز یکی از  مدعوین  مراسم بود  وبه سخنرانی  پرداخت،و به  بیان  خاطراتی  از  فیلم ولگرد   که  همبازی  بهروز  وثوقی  بود پرداخت، که برای یاشان  آرزوی سلامتی  داریم.
 

 بانوشهین(بزرگ داشت  بهروز وثوقی -تورنتو 2007)

لیست  زیر از سایت  سینمای سوره  استخراج شده است:

  1. بازيگر  : (۶۶)مورد
    (۱۳۵۰)(۱۳۴۰)(۱۳۳۰)

    ۱ -  هيولا (۱۳۵۵)
    ۲ -  رانده شده (۱۳۵۴)
    ۳ -  بلند پرواز (۱۳۵۲)
    ۴ -  احمد چوپان (۱۳۵۱)
    ۵ -  خر دجال (۱۳۵۱)
    ۶ -  طغرل (۱۳۵۱)
    ۷ -  فرشته نجات (۱۳۵۱)
    ۸ -  قمار زندگي (۱۳۵۱)
    ۹ -  مرد افكن (۱۳۵۰)
    ۱۰ -  معركه (۱۳۵۰)
    ۱۱ -  بارگاه شيطان (۱۳۴۹)
    ۱۲ -  علي بي غم (۱۳۴۹)
    ۱۳ -  قهرمانان نمي ميرند (۱۳۴۹)
    ۱۴ -  سه فراري (۱۳۴۸)
    ۱۵ -  قصر زرين (۱۳۴۸)
    ۱۶ -  جنجال پول (۱۳۴۷)
    ۱۷ -  چاكر شما كوچولو (۱۳۴۷)
    ۱۸ -  سالار مردان (۱۳۴۷)
    ۱۹ -  سنگ صبور (۱۳۴۷)
    ۲۰ -  شعله هاي خشم (۱۳۴۷)
    ۲۱ -  قمارباز (۱۳۴۷)
    ۲۲ -  چهار خواهر (۱۳۴۶)
    ۲۳ -  زير گنبد كبود (۱۳۴۶)
    ۲۴ -  عمو سبزي فروش (۱۳۴۶)
    ۲۵ -  فراري (۱۳۴۶)
    ۲۶ -  گنج و رنج (۱۳۴۶)
    ۲۷ -  مأمور 0008 (۱۳۴۶)
    ۲۸ -  پروفسور نخاله (۱۳۴۵)
    ۲۹ -  سه قهرمان (۱۳۴۵)
    ۳۰ -  كليد بهشت (۱۳۴۵)
    ۳۱ -  ول معطلي (۱۳۴۵)
    ۳۲ -  افق روشن (۱۳۴۴)
    ۳۳ -  دنياي پول (۱۳۴۴)
    ۳۴ -  زبون بسته (۱۳۴۴)
    ۳۵ -  سه تا نخاله (۱۳۴۴)
    ۳۶ -  شانس بزرگ (۱۳۴۴)
    ۳۷ -  مرد ده ميليون توماني (۱۳۴۴)
    ۳۸ -  افسانه دهكده (۱۳۴۳)
    ۳۹ -  ترانه هاي روستائي (۱۳۴۳)
    ۴۰ -  جاهل محل (۱۳۴۳)
    ۴۱ -  دختر ولگرد (۱۳۴۳)
    ۴۲ -  دختران با معرفت (۱۳۴۳)
    ۴۳ -  ستاره صحرا (۱۳۴۳)
    ۴۴ -  آقاي هفت رنگ (۱۳۴۲)
    ۴۵ -  مادر فداكار (۱۳۴۲)
    ۴۶ -  عشق و حماقت (۱۳۴۰)
    ۴۷ -  آخرين هوس (۱۳۳۹)
    ۴۸ -  دختري از اصفهان (۱۳۳۹)
    ۴۹ -  دوستان يكرنگ (۱۳۳۹)
    ۵۰ -  صفرعلي (۱۳۳۹)
    ۵۱ -  آقا جني شده (۱۳۳۸)
    ۵۲ -  اينم يك جورشه (۱۳۳۸)
    ۵۳ -  دو عروس براي سه برادر (۱۳۳۸)
    ۵۴ -  دو قلوها (۱۳۳۸)
    ۵۵ -  
    ۵۶ -  روزنه اميد (۱۳۳۸)
    ۵۷ -  سايه (۱۳۳۸)
    ۵۸ -  روزنه اميد (۱۳۳۷)
    ۵۹ -  بلبل مزرعه (۱۳۳۶)
    ۶۰ -  مادموازل خاله (۱۳۳۶)
    ۶۱ -  نردبان ترقي (۱۳۳۶)
    ۶۲ -  اتهام (۱۳۳۵)
    ۶۳ -  خورشيد مي درخشد (۱۳۳۵)
    ۶۴ -  جادو (۱۳۳۴)
    ۶۵ -  بازگشت (۱۳۳۲)
    ۶۶ -  گناهكار (۱۳۳۲)
     

    خواننده  : (۱۵)مورد
    (۱۳۵۰)(۱۳۴۰)(۱۳۳۰)

    ۱ -  جوجه فكلي (۱۳۵۳)
    ۲ -  بلند پرواز (۱۳۵۲)
    ۳ -  پروفسور نخاله (۱۳۴۵)
    ۴ -  افق روشن (۱۳۴۴)
    ۵ -  ببر كوهستان (۱۳۴۴)
    ۶ -  مرد ده ميليون توماني (۱۳۴۴)
    ۷ -  افسانه دهكده (۱۳۴۳)
    ۸ -  ترانه هاي روستائي (۱۳۴۳)
    ۹ -  جاهل محل (۱۳۴۳)
    ۱۰ -  دختر ولگرد (۱۳۴۳)
    ۱۱ -  دختران با معرفت (۱۳۴۳)
    ۱۲ -  ستاره صحرا (۱۳۴۳)
    ۱۳ -  آقاي هفت رنگ (۱۳۴۲)
    ۱۴ -  مادر فداكار (۱۳۴۲)
    ۱۵ -  دو قلوها (۱۳۳۸)
     

  1. حركات موزون  : (۱)مورد
    (۱۳۴۰)

    ۱ -  جاهل محل (۱۳۴۳)

 

 
   

 

 

 

 


ترانه های خاطره انگیز"رقص پروانه" و "میروی"با صدای بسیار زیبای امان اله تاجیک

 
 

از چپ به راست: امان اله تاجیک(نوازنده بربط)، شکراله سلیمان پور(نوازنده ویولن)، اسکندر بیرجندی(نوازنده سنتور،)، فتح اله ریاحپور(نوازنده قره نی)و عباس شزایش

«ترانه  بسیار زیبای "" رقص پروانه با صدای زنده یاد تاجیک»(Mp3)

ترانه سرا:بیژن ترقی

آهنگساز:پرویز یاحقی

 

   امان اله تاجیک  قبل  از اینکه خواننده  شود  در ارکستر   فتح اله ریاحی(آهنگساز  بسیار از  ترانه های مردمی) نوازنده بربط  بود ،اولین ترانه های وی  "رقص پروانه" و" رود کارون" می باشد  که  در بالا امده است  که قبلا آقای جبلی   قبل ار ایشان اجرا کرده بود.

«ترانه  خاطره انگیز  "میروی"با صدای  بسیار  زیبای  امان اله تاجیک»(Mp3)

ترانه سرا:

آهنگساز:

دست تو در دست من  در آن شب مهتاب         بی خبر از این دنیا  در بوسه ها بی تاب

تکیه به من میدادی  بین شقایق ها        زیر لب گفتی خدایا  یا بیدارم یا خواب

آن زمان  لیلی و عاشقم بودی      آنزمان  مجنون عاشقت بودم

رفتی و با قلب خمودم       ای پری  دادی  بر باد        تار و پودم

بی تو تنها من دگر از این دنیا سیرم      ای گل زیبای من  بعد از تو میمرم

خاطرات عهد شیرین چه شد        یاد پیمانهای دیرین  چه شد(2)

میروی  از خاطراتم  تا فراموشم  کنی       تا دگر  بار  با غمی کهنه  هم آغوشم کنی

بی تو تنها من دگر از این دنیا سیرم         ای گل زیبای من  بعد از تو میمرم

دست تو در دست من  در آن شب مهتاب         بی خبر از این دنیا  در بوسه ها بی تاب

تکیه به من میدادی  بین شقایق ها        زیر لب گفتی خدایا  یا بیدارم یا خواب

آن زمان  لیلی و عاشقم بودی      آنزمان  مجنون عاشقت بودم

رفتی و با قلب خمودم       ای پری  دادی  بر باد        تار و پودم

بی تو تنها من دگر از این دنیا سیرم      ای گل زیبای من  بعد از تو میمرم

خاطرات عهد شیرین چه شد        یاد پیمانهای دیرین  چه شد(2)

میروی  از خاطراتم  تا فراموشم  کنی       تا دگر  بار  با غمی کهنه  هم آغوشم کنی

 

 

 
   

 

 

   

 


ترانه زیبای "تنهام نذار" با صدای فرهاد رحیمی

 
 
 

فرهاد رحیمی

«ترانه  زیبای  تنهام نذار  با صدای  فرهاد رحیمی»(Mp3)

ترانه سرا:آیدا حقیقت مهر

آهنگساز:میلاد بهشتی

 
 
ز فرهاد رحیمی به زودی خواهید شنید:
ترانه دو صدایی فرهاد رحیمی با سامان خواننده محبوب و مشهور لس انجلسی
و
ترانه عاشقانه سرنوشت با صدای فرهاد رحیمی
 
   

فرهاد رحیمی

«ترانه زیبای نمیخوام جای تو باشم با صدای فرهاد رحیمی»(Mp3)

ترانه سرا:

آهنگساز:

 

فرهاد رحیمی» جوان هنرمند ایرانی، صاحب صدایی خوش و دل‌نشین و شنیدنی است. او به‌تازه‌گی نخستین ترانه‌ی خود را منتشر کرده و شما با شنیدن این ترانه، تایید خواهد کرد که صدای فرهاد، جزو یکی از شنیدنی‌ترین صداهاست.ا

فرهاد رحیمی که سردبیر سایت استاد«اکبر گلپایگانی» است، به مدت هفت سال شاگرد استاد گلپایگانی بوده و تحت نظر ایشان، به آموزش و تمرین صدا و موسیقی پرداخته است. اینک پس از هفت سال تلاش، «فرهاد» نخستین ترانه‌ی خودر ا به گوش شما دوستداران موسیقی می‌رساند..

ترانه‌ای که «فرهاد رحیمی» اجرا کرده و نخستین اثر اجرایی اوست، ترانه‌ای به‌شکل تلفیقی موسیقی اصیل و روز(پاپ) است با نام «نمی‌خوام جای تو باشم» که به باور من اثری زیبا و شنیدنی است

 

 
   

 

 

 
 

ترانه های "ستاره سحر"، "دماوند" با صدای زیبای آروین مهفام

http://iranold.net/Singer/Variuos%20Singer/Arvin%20Mahfam/Arvin.htm

 

این عکس  مر بوط به  آخر  یک  اپرت  در فرانکفورت  به نام «Fledermaus» از "Johann Strauss" است  که اروین عزیز(نفر سوم از سمت چپ) نقش آلفرد را بازی کرده است.

1-ترانه بسیار زیبای  "دماوند" با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا: آروین

آهنگساز:آروین

ارکستر:

2-ترانه بسیار زیبای  "ستاره سحر" با صدای آروین مه فام»(Wma)

ترانه سرا:

آهنگساز:

ارکستر:

 

آروین مه فام

1-ترانه بسیار زیبای  محلی  قوچانی با صدای آروین مه فام»(Mp3)

*این ترانه را   روانبخش  در دهه 40 خوانده بود  که  آنزمان  بسیار معروف شد و بر سر زبانها افتاد

2-ترانه  زیبای  محلی  یار جونی با صدای  استاد پری ثمر »(Mp3)

این ترانه را    خواننده اولیه اش  خاطرم نیست  ، اما  فروزنده شیرازی  ترانه ای  به نام یار کازرونی  خوانده  که آهنگ و ریتمش  همین  هست

 

کنسرت فرانکفورت2010/06/19

تنبک:حبیب فرحزادی

 نی:   احمد انوشه

عود: آروین مه فام

 

وب سایت رسمی آروین مه فام:

http://www.mahfam.com

 

«ترانه بسیار زیبای  "باران آفتاب"با صدای  آروین مه فام»(Mp3)

 

آروین مه فام

«ترانه بسیار زیبای  "اصفهان" با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا: آروین

آهنگساز:

 

«ترانه  کجا روم  با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا:  ایرج تیمورتاش

ارکستر هارمونیک فرانکفورت

تنظیم: پرفسور هونک

 

«ترانه زیبای مادر  با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا: آروین

ارکستر هارمونیک فرانکفورت

 تقدیم به همه مادران خوب ایرانی

 

 

«ترانه زیبای  نغمه های عشق  با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا:  فریدون توللی

آهنگساز:  نصر اله زرین پنجه

تنظیم: پرفسور هونک

«ترانه زیبای " افسانه ی او" باصدای آروین عزیز»(Mp3)

«ترانه زیبای  امید زندگانی  با صدای آروین مه فام»(Mp3)

ترانه سرا:  رهی معیری

آهنگساز:  روح اله خالقی

تنظیم: پرفسور هونک

*بزودی اهنگهای زیبای  دیگری هم در برای ببیندگان عزیز در سایت قرار گذاشته خواهد شد

 


آروین مه فام موسیقی و آوازخوانی را از اوایل دوران دبستان, درزادگاه خود آبادان شروع نموده و در همین شهر از کلاس های موسیقی, تشویقها و راهنمائیهای آقایان ژورا میناسیان و علیپور بهره مند گردیده و چندین بار در مسابقات هنری دانش آموزان, در رشتة آواز ایرانی شرکت جسته و در آبادان و سراسر خوزستان به مقام اول دست یافته. یکبار نیز در مسابقات هنری اصفهان شرکت کرده و در آنجا هم به مقام اول آواز ایرانی در سطح استان رسیده است. همچنین یکبار نیز در سطح کشور, به همراه گروه خوزستان, مقام اول را از آن خود نموده اند. او آواز ایرانی را از هوشنگ بهشتی فرا گرفته و نزد سیروس ساغری, نوازندة ممتاز سنتور به ادامة فراگیری ردیفهای موسیقی ایرانی پرداخته است.

آروین مه فام بعدها در کشور آلمان دورة موسیقی شناسی دانشگاه را پشت سر گذاشته و همزمان, سالها در رشتة آواز و موسیقی, از محضر خانم استاد پری ثمر, که خود یکی از شاخص ترین و برترین خوانندگان اپرا در سطح جهان میباشند: رجوع شود به فرهنگنامه های اپرا, از جمله
(Grosses Sängerlexikon Riemens)
بهره ور گردیده و نیزافتخار همكاريهاى فراوانى را به روى صحنه در كنار استاد پرى ثمر داشته است. آروين مه فام همچنين فارغ التحصيل در دو رشته آواز كلاسيك از فرانكفورت و موزيك تراپى (موسیقى درمانى) از Braunschweig ميباشد. از وی تاکنون دو CD بنامهای «ستارة سحر» و «خورشید یک غزل» در ایران به بازار عرضه گردیده و اثر سوم نیز در دست اقدام است. البته تعدادی از ترانه ها و آثار منتشر نشده نیز موجود می باشند. او تاکنون در کنسرتهای بسیاری به همراهی ارکستر اپرا, به رهبری استاد پروفسور Honeck و در کنار استاد پری ثمر شرکت داشته, که از آن جمله اند: کنسرتهایی در آلمان, سوئیس, لوکزمبورگ, فنلاند, فرانسه و ...

صدای آروین مه فام را تاکنون از کانالهای رادیوئی و تلویزیونی مختلفی در سطح جهان شنیده ایم. از جمله آنها میتوان از کانالهای ZDF - HR - ITV-KOELN *-BBC - D.WELLE-Torento و ... نام برد. وی اخیرا کنسرتهایی در اروپا داشته که با موفقیت زیادی همراه بوده اند. آروین مه فام آهنگهای متعددی برای خود ساخته و شعر آنها را نیز خود سروده است. يكى از آخرین آنها ترانه ای است برای شهر آبادان:
آبادان, یاد, زان بهاران دلکش دیرینه ات - کو دگر درکوچه هایت غوغای یاران, و ان شمیم خاکت, از اشک باران

 

وب سایت رسمی آروین مه فام:

http://www.mahfam.com

 چند ویدیو کلیپ از ایشان  را در لینک زیر ببینید:

http://www.youtube.com/user/arvinmahfam


Fw: دل آواز



----- Forwarded Message ----
From: صفحه اصلی دل آواز <webmaster@delawaz.com>
To: hjtghrmn@yahoo.com
Sent: Sun, October 31, 2010 9:37:32 PM
Subject: دل آواز

صفحه اصلی دل آواز

دل آواز

Link to صفحه اصلی دل آواز

آواها و نواها

Posted: 25 Oct 2010 03:56 AM PDT

برای دانلود و شنیدن فایلهای صوتی اجرای همایون شجریان، سیامک آقایی و آیین مشکاتیان در بزرگداشت استاد پرویز مشکاتیان از لینکهای زیر استفاده نمایید.

ساز و آواز "جام غم"

تصنیف "یاد باد"

ساز و آواز "دلبر عیار"

"دود عود"


Re: کورس سرهنک زاده در صحت و سلامت در ایران زندگی میکند

کورس سرهنک زاده
 
Fot kardan man khodam aks gereftam dar mazare ishan mitonam baraton befrestam
dar karaj bibi sakine  

Sent: Sunday, October 31, 2010 10:20 AM
Subject: کورس سرهنک زاده در صحت و سلامت در ایران زندگی میکند

سلام

دوستان رادیو گلها

فیلم "از پاریز تا پاریس" با حضور "کورس سرهنگ زاده"هم دهی و دوست  دکتر باستانی پاریزی استاد تاریخ

آری کورس سرهنک زاده در صحت و سلامت در ایران زندگی می کند

امیداست در کنار شما شاهد نمایش فیلم در جشنواره حقیقت باشیم


درخواست قطعه‌ای با ویولن اسداله ملک

سلام دوستان عزیز،
قطعه‌ای با ویولن اسداله ملک اگر امکان دارد لطفأ دوباره برای من بفرستید.
سیروس

لبخند غم آلود

.....................................................
.....................................................

وقتی به من گفتی دوستم داری
می خواستم صدای فریادم را ستارگان نیز بشنوند
می خواستم آنروز را افقی نباشد
می خواستم فقط به خاطر تو دنیا را عوض کنم
و همه ی ناممکن ها را برای تو ممکن سازم
می خواهم در زیر باران تو را در آغوش گیرم
می خواهم لبخند غم آلودت را ببوسم
......................................................
......................................................

تقدیم به تویی که می دونم یه روز عاشق بودی
........................................................
........................رضا...........................
.............
.............
آدرس مرجع
http://groups.google.com/group/sar-khoshan-irani

غروب ساحل

با درود به یاران هنر دوست
شعری از خانم پریسا از کتاب می و مینا تقدیم به شما
 
 
غروب ساحل
 
بی تو  دریا شور و غوغایی نداشت
 
ساحلش  هرگز  تماشایی نداشت
 
در  افق  از دور  دیدم  روی  موج
 
 در غروبش  قوی زیبایی  نداشت
 
چشم جانم پرسه ها زد هر طرف
 
غیر چشمان تو  دریایی  نداشت
 
زورقی  دیدم  بدون  بادبان
 
همچنان مرغی که آوایی نداشت
 
جزر و مدش ماه و خورشیدم نبود
 
جذبه اش دیدم که سودایی نداشت
 
رعد و برقی  در دلم  طوفان نمود
 
سینه از تنگی زغم جایی نداشت
 
با  توام  در  هر کجا  زیبا ترین
 
تا نگوید او " پریسایی " نداشت
 
پریسا






تکنوازان -بیشماره

تکنوازان بیشماره 11 و 12
تقدیم دوستان عزیز--ارادتمند کاظمیان

ششمین تصنیف عهد قاجار

همه هست ارزویم
هشتمین تصنیف

پنجم --رنگ

پنجم --رنگ

تصنیف چهارم -عهد قاجار

تصنیف چهارم -نبینی درجهان

تصنیف سوم عهد قاجار

تصنیف سوم
همزبانی که چو من

وصل روی تو جویم --عهد قاجار

دومین تصنیف البوم چهارم عهد قاجار
وصل روی تو جویم

البوم چهارم تصنیفهای عهد قاجار

تصنیف موسم گل از چهارمین البوم تصنیفهای عهد قاجار
که جمعا هشت تصنیف میباشد تقدیم دوستان عزیز--ارادتمند کاظمیان

گفتگوی معروفی

گفتگوی رادیویی معروفی --ارادتمند کاظمیان

Darkhast







قطعه ای با ویلون اسداله ملک



از پاريز تا پاريس

 
قابل توجه دوستان رادیو گلها
 
ميزبانان جشنواره بين‌المللي «سينماحقيقت» مشخص شدند

       دو سينماي «فلسطين» و «سپيده» شهر تهران، ميزبان جامعه ي مستندسازان، نمايندگان رسانه هاي جمعي و عموم علاقمندان سينماي مستند، در مسير برپايي چهارمين جشنواره بين‌المللي «سينماحقيقت» خواهند بود.

            به گزارش روابط عمومي جشنواره بين‌المللي سينماحقيقت، در فاصله روزهاي 17 تا 21 آبان‌ماه 1389، آثار منتخب بخش‌هاي مسابقه ملي، مسابقه بين‌الملل و جنبي چهارمين جشنواره سينماحقيقت، در چهار سالن‌ مجهز دو سينماي «فلسطين» و «سپيده» به نمايش عمومي درخواهند آمد.

            بر پايه اين گزارش، كارگاه‌هاي آموزشي، نشست هاي تخصصي و جلسات نقد و بررسي فيلم هاي اين جشنواره نيز در يكي از سالن‌هاي كوچك سينمافلسطين برپا خواهد گرديد.

            گفتني است: مؤسسه فرهنگي- هنري صبا [در مجاورت سينما فلسطين] نيز بعنوان ميزبان بازار فيلم مستند جشنواره برگزيده شده است. اين بازار با حضور جمعي از ميهمان خارجي جشنواره، خريداران و پخش‌كنندگان بين‌المللي، عصر روزهاي 18 تا 20 آبان‌ماه دائر خواهد شد.

 

 

 
 
مستند مشاهير و مفاخر

· مستندهاي كوتاه: ايراندخت (آيدا پناهنده)، سعدي شاعر مصلح (پژمان مظاهري‌پور)، فرشچيان (مصطفي رزاق‌كريمي)

· مستندهاي نيمه‌بلند: اتاق نيمه تاريك، پنجره نيمه روشن (رويا مجدنيا)، اين سال‌ها كه مي‌گذرد (سيدعبدالستار كاكايي)، پيداي ناپيدا (محمد احساني)، دكتر شيخ (احمد شادكامي)، فارسي شكر است (محسن سوهاني)، من پشت اين دريچه چشم به راه بهارم (جواد توانا)، و من مسافرم (لقمان خالدي)

· مستندهاي بلند: از پاريز تا پاريس (سيدجواد ميرهاشمي)، حقيقت گمشده (محمدعلي فارسي)، سفر ناتمام (حسن فتحي)، قلبي كه مي‌تپد (فرهاد بردبار)، ... و آسمان آبي (غزاله سلطاني‌شيرازي)

                                               

Re: اجرای موسیقی سنتی توسط دختر بچه ی 6 ساله در آرامگاه باباطاهر

دو سال پيش سفري داشتم به همدان كه جاي شما بزرگواران خالي در اين شهر
آرامگاه باباطاهر از ويژگي خاصي برخوردار است. صبح جمعه كه ميشه از سراسر
شهرها آناني كه اندك يا بيشتر از موسيقي سر رشته اي دارند دور اين
آرامگاه جمع مي شوند و هنرهايشان را به نمايش ميگذارند و چون تكلف در آن
نيست به من خيلي جسبيد. چند ساعتي اشعار باباطاهر و ديگر شعرا را با
كمترين وسائل موسيقي مي نواختند و شنيدنش لذتي مي پراكند كه كمتر حس
كرده بودم. به شما هموندان هم توصيه ميكنم اگر جمعه اي در همدان بوديد
حوالي ساعت 10 صبح سري به اين آرامگاه و باغ زيباي پيرامونش بزنيد تا از
اين حال وهوا بهره مند شويد.
با درود بر همه همدانيهاي خوش ذوق
شادمان و تندرست باشيد
محسن سليماني

On 10/31/10, Seddigh Ebrahimy <farough_f@yahoo.com> wrote:
>
>
> http://www.youtube.com/watch?v=8mTSyl6EiaI
>
> اجرای موسیقی سنتی توسط دختر بچه ی 6 ساله در آرامگاه باباطاهر
>
>
>
>
>
>

کورس سرهنک زاده در صحت و سلامت در ایران زندگی میکند

سلام

 

دوستان رادیو گلها

 

فیلم "از پاریز تا پاریس" با حضور "کورس سرهنگ زاده"هم دهی و دوست  دکتر باستانی پاریزی استاد تاریخ

 

آری کورس سرهنک زاده در صحت و سلامت در ایران زندگی می کند

 

امیداست در کنار شما شاهد نمایش فیلم در جشنواره حقیقت باشیم


دردلم بنشسته است، جا جای تو

با سلام و احترام به همه ی همراهان و عاشقان رادیو گلها

سروده ی زیر تقدیم میشه به همه عزیزان امید وارم مورد قبول واقع بشه

                                                                                     با احترام

                                                                              مهرداد عسکری بهبهانی

                                                                                      9/8/89

 

 

دردلم بنشسته است، جا جای تو

   نوشته شده توسط: مهرداد    

ارسال به ارسال به 100 درجه کلوب دات کام

دردلم بنشسته است، جا جای تو

****************************

دردلم بنشسته است ،جا جای تو

این اسیر،پای بند، نگاه رعنای تو

باد پاییزی و باران  برگان دلفریب

قرمزوزرد وارغوانی، زیرپاهای تو

ساکت برکه ای،ماهی ها درش، بازی کنان

افتاده برآن، انعکاس تصویر، زیبای تو

درختان با برگان قرمزوارغوانی و زرد

در کنار قایقی، پراز اندیشه وافکار تو

می روی پاروزنان با نغمه ها ی آشنا

ببلان و مرغان عشق، نغمه سرا، در دریای تو

باد می نوازد ،از تارموهایت، آهنگی دلنشین 

ازنگاه خمارو سرمه و توتیای، چشمهای تو   

بوم رنگ پاییزی، فتنه ی هزاران رنگست، ببین

مهرا ست، که تفسیر می کند ،برگ برگ مینای تو

                                        

                                              مهرداد عسکری بهبهان                                                                                           

                                                    8/8/ 89 ( مهر )

                                    

                                                     

 

نظرات ( 0)

 

آرشیو مطالب