گلچين از بهترين گروه‌ها و سايت‌هاي اينترنتي. همه چيز از همه جا

Sunday, October 31, 2010

کورس سرهنگ زاده

 درود بر دوستان
     تصنیف تو را کم دارم  از کورس سرهنگ زاده پیشکش به سروران

سعیدپور


 










كورس سرهنگ‏زاده،خواننده با ارزش و با احساسى كه با صداى سوزناک و زیباى خود محفل خسته‏دلان و عارفان و شیفتگان موسیقى را سالیانى چند گرمى مى‏بخشید،به سال 1316 در پاریز واقع در سیرجان متولد شد.اما والدین او بمی اند و او را نیز باید اصالتا اهل خطه هنرپرور بم دانست.تحصیلات ابتدایى خود را در سیرجان و بم به پایان برده و براى ادامه تحصیل به كرمان آمد.ششم ادبى دوره دبیرستان را درکرمان شروع کرد و زمانى كه به تهران رفت،در تهران به اتمام رسانید.در تهران،وارد كار مطبوعات شد و سردبیرى كیهان كودكان به وى محول شد،پس از هشت سال،وارد كار دولتى شد و در اداره آمار عمومى مشغول انجام وظیفه گردید و آخرین پست وى،مدیر كل تداركات سازمان نقشه‏بردارى كشور بود.
 
كورس سرهنگ‏زاده بنا به تشویق همكاران مطبوعاتى خود به رادیو رفت و اولین آهنگى را كه اجرا كرد، آهنگى بود به نام «غریبى» یا «شروه» كه یك نوع دشتستانى بوده و در بسیارى از گوشه و كنار كشور معمول مى‏باشد. این آهنگ را كه مایه‏اى محلى كرمانى دارد 6 ساله بود كه یكبار در شهر كرمان و پس از آن در روى سن دانشكده كشاورزى كرج اجرا كرد. به هر حال پس از خواندن و اجراى این آهنگ بود كه مدیران وقت رادیو از وى خواستند كه همكارى خود را با این دستگاه ادامه دهد و چون سبك و سیاق خوانندگى وى بسیار شبیه به زنده یاد داریوش رفیعى بود، معتقد بودند كه نباید اجازه داد كه این سبك از بین برود. از این به بعد همكارى وى با هنرمندانى مثل: عبداللَّه جهان‏پناه، نصراللَّه زرین‏پنجه، حیدر اسماعیلى و عباس خوشدل آغاز شد.وى ضمن اجراى خوانندگى، ردیف‏ها و گوشه‏های آوازی را نزد عبداللَّه‏خان جهان‏پناه و نصراللَّه‏خان زرین‏پنجه فراگرفت.
 
كورس سرهنگ‏زاده از سال 1338 با حبیب‏اللَّه بدیعى آهنگساز و سلیست  ارزشمند رادیو آشنا شده و افتخار همكارى با این هنرمند را پیدا نمود.این همکاری مدت سیزده سال ادامه داشت و اولین آهنگى را كه بدیعى براى وى ساخت آهنگ «شب‏گرد» بود كه سخت مورد توجه واقع شد.
 
 
 
از دیگر آثار او تهیه و تنظیم چند آهنگ محلى و سپس شركت در چند برنامه «گل‏هاى صحرائى» و آهنگ دیگرى به نام «افسانه زندگى» بود كه اكثر این آهنگ‏ها را حبیب‏اللَّه بدیعى ساخته و تنظیم کرده است.او همچنین با آهنگسازان دیگری از جمله مجید وفادار و مجید لشکری نیز همکاری داشته است.از دیگر آهنگ‏هاى موفق وى: «دل اى دل» بود كه در نمایشنامه پرطرفدار ساخته بیژن مفید اجرا شد.«نه دیگه این دل واسه ما دل نمى‏شه» نیز یکی دیگر از تصنیفهای معروف کورس است.كورس سرهنگ‏زاده آرزو دارد كه این آهنگ‏ها،بازسازى شده و با اركستر بزرگ اجرا شود.چون معتقد است كه این تصنیفها از آثار خوب و با ارزش موسیقى سنتى ایران مى‏باشد. وى خواننده‏اى است با فرهنگ و دانش و در كار خوانندگى بسیار وسواسى است.به طوری که هر آهنگى را نمى‏پسندد و سبك و سیاق خوانندگى خود را ردیف منوچهر همایون‏پور و داریوش رفیعى مى‏داند. به شعر و ترانه ‏سرایانى مثل: بیژن ترقى،معینى كرمانشاهى،عماد خراسانى و... عشق مى‏ورزد و به خطاطى و نقاشى سخت علاقمند است و خود یكى از بزرگان این هنر والا به شمار میرود.  
کورس سرهنگ زاده هم اکنون در اوج سکوت و گوشه نشینی در کرج روزگار میگذراند.
در پایان برای ایشان آرزوی سلامت و سعادت و توفیق روز افزون دارم.
 

No comments:

آرشیو مطالب